Așezarea geografică

 

Satul Chetriş este situat pe malul râuleţului Camenca , afluent al râului Prut , la 27 km de or. Făleşti, la 53 km or. Bălţi și 167 km pînă la Chişinău, 29 km de staţia de cale ferată Făleşti.

 

La Nord satul este mărginit de teritoriul satului Moara Domnească, raionul Glodeni, la Sud – s. Călineşti, raionul Făleşti, la Vest – hotarele Republicii Romania, judeţul Botoşani, comuna Tabăra, la Est – teritoriul satul Viişoara, raionul Glodeni.

 

Satul Chetriş este traversat de traseul Republican Chişinău – Făleşti – Costeşti .

 

Distanţa până la punctul vamal Costeşti Stânca este de 46 km., până la punctul vamal Sculeni – 40 km .

 

Satul Chetrişul Nou este situat la 7 km de satul Chetriş în centrul terenurilor agricole ale comunei, la 34 km de or. Făleşti, la 60 km or. Bălţi şi 174 km pînă la Chişinău, 36 km de staţia de cale ferată Făleşti. La Nord satul este mărginit de teritoriul satului Moara Domnească, raionul Glodeni , la Sud – s. Logofteni, raionul Făleşti, la Vest – satul Chetriş, raionul Făleşti , la la Est – teritoriul satul Ciuciulea, raionul Glodeni. Satul Chetriş Nou are legătură cu satul Chetriş printr-un drum de ţară, care traversează terenurile agricole ale comunei .